This post is also available in: Macedonian French Spanish German Russian English Serbian Slovenian Croatian Bosnian Bulgarian Italian

Poezi

Në këtë dhomë poetike të Leximores së Shtëpisë lirike të Aco Shopovit ndodhet një përzgjedhje e poezive të tij më të njohura, prej të cilave një numër i caktuar janë të shoqëruara me dorëshkrimet origjinale, me materiale audio-vizuale ose me vështrime kritike dhe interpretime.

Translation in progress

Përmbajtjet e përmbledhjeve poetike origjinale

Druri mbi kodër, 1980

Druri mbi kodër, 1980 (në shqip)

Kënga e gruas së zezë, 1976 (në shqip)

Lexuesi i hirit, 1970 (në shqip)

Aco Shopov: Jus-universum, 1968

Jus-universum, 1968 (në maqedonisht)

Mosqenësia, 1963 (në shqip)

Era sjell kohë të bukur, 1957 (në shqip)

Shkrihu me heshtjen, 1955 (në shqip)

Vargje për vuajtjen dhe gëzimin, 1952

Vargje për vuajtjen dhe gëzimin, 1952 (në maqedonisht)

Aco Shopov: Në Gramos, 1950

Në Gramoz, 1950 (në maqedonisht)

Me duart tona, 1950 (në maqedonisht)

Hekurudhë e rinisë, 1946

Hekurudha e rinisë, 1946 (në maqedonisht)

Vjersha, 1944 (në maqedonisht)