This post is also available in: Macedonian French Spanish German Russian English Serbian Croatian Bosnian

“Rruga në të cilën ec”

Une vie en images

„Unë jam një nga ata poetë që i qëndrojnë besnik vetvetes që nga hapat e parë krijues e deri në fazën e pjekur të krijimtarisë” deklaron Shopovi në bisedën me Miodrag Pavloviqin (1969). “Asnjëfarë lloj erërash letrare nuk ia dolën të më veshin petkun e dikujt tjetër, petk i cili do të binte ndesh me natyrën time poetike. Ato erëra më korrigjuan, përmisuan dhe më sollën deri në një nivel më të plotë të shprehjes poetike, por nuk më larguan nga rruga në të cilën po ec.  Poetin e nxjerr në pah poezia e tij dhe jo nënshkrimi që vendos nën të. “

Ndodheni në dhomën e Shtëpisë lirike që përshkon shtigjet kreative nëpër të cilat ka ecur Aco Shopovi përgjatë katër dekadave të krijimtarisë së tij.

  • Vitet e dyzeta
  • Vitet e pesëdhjeta
  • Vitet e gjashtëdhjeta
  • Vitet e shtatëdhjeta

Për më shumë detaje rreth jetës së poetit vizitoni Vitrinën e Shtëpisë lirike të tij.

Fotografi nga jeta e tij do të gjeni Një jetë në fotografi.