This post is also available in: Macedonian French Spanish German Russian English

70 vjetori i Vjershave të Aco Shopovit, Shkup, 7 dhe 8 tetor 2014

FLF-2014-Pesni70 vjetori i librit të parë të botuar në gjuhën maqedonase në Maqedoninë e lirë, Vjersha (1944),  u shënua përmes dy takimeve në të cilat morën pjesë mbi 250 njerëz, mes të cilëve një numër i madh ishin studentë dhe nxënës.

evenement_nouveau7 tetor: Promovim i botimit faksimil të Vjershave (1944) nga shtëpia botuese “Sigmapres” në Shoqatën e Shkrimtarëve të Maqedonisë.

evenement_nouveau8 tetor: Promovim i Shtëpisë lirike të Aco Shopovit (portali online shumëgjuhësor ku ndodheni tani), në Fakultetin Filologjik “Blazhe Koneski” në Shkup.

Një pasqyrë të lajmeve nëpër media lidhur me këtë ngjarje (në maqedonisht) mund të gjeni në Daily.mk dhe Time.mk