This post is also available in: Macedonian French Spanish Russian English Serbian Slovenian Croatian Bosnian Bulgarian Latvian Hungarian Arabic

Në heshtje

Në paç diçka të pathënë,
diçka që të ndrydh dhe të djeg,
gropose në heshtje të thellë,
heshtja do ta thotë vetë.

Aco Shopov, Shkrihu me heshtjen (Слеј се со тишината), 1955
Përkthyer nga Saranda Mehmedi, 2021
“Në heshtje”, në serbokroatisht, për herë të parë është botuar në Antologjinë e poezisë maqedonase të pasluftës të Dimitar Mitrevit, në vitin 1960.

Ацо Шоповв: „Во тишина”

Dëgjojeni poezinë në origjinal, në maqedonisht (Zorica Georgievska)