Bajki_kolekcija_3

Posted by | 10 Gusht, 2015 | | No Comments

This post is also available in: Macedonian French Spanish German Russian English Serbian Slovenian Croatian Bosnian Bulgarian Latvian Polish Czech Hungarian Italian

Колекција од 12 бајки во македонски превод на Ацо Шопов. Формат: минијатура. Издавачи: Народна Просвјета, Сараево, и Печатарски завод Огњен Прица, Загреб.
Колекцијата ги содржи: Вили, Пепелашка, Златокосата, Сината птица, Убавица во магепсана шума, Русобрадиот, Рике со перче, Палче, Црвенкапа, Мачор в чизми, Убавица и ѕвер, Магарешка кожа.
Објавена е веројатно околу 1950 год.

Leave a Reply