This post is also available in: Macedonian French Spanish German Russian English

Luisa Futoransi, Argjentinë

E lindur në Buenos Aries në vitin 1939, Luisa Futoranski shkruan poezi, romane dhe ese. Gjithashtu merret me gazetari dhe përkthime letrare. Në fillim të viteve shtatëdhjetë të shekullit të njëzettë, largohet nga Argjentina dhe, para se ta zgjedhë Parisin si vendbanimin e saj final, jeton në Spanjë, Japoni dhe Kinë.

Boton kryesisht në gjuhën spanjolle dhe franceze dhe është fituese e disa çmimeve, veçanërisht në Spanjë dhe Francë.

Luisa Futoranski ka përkthyer ne spanjollisht disa poezi të zgjedhura të Aco Shopovit të cilat i ka botuar në shtëpinë botuese argjentinase Leviatan (koleksioni “Poesia mayor”) në vitin 2011, me titull Sol Negro.

Blogu i Luisa Futoranskit
Lexojeni poezinë  “Me gishtërinj”