This post is also available in: Macedonian French Spanish German Russian English

Në këtë hapësirë të GalerisëShtëpisë lirike Aco Shopovit janë ekspozuar vepra artistike të frymëzuara nga krijimtaria e Shopovit. Portretet e poetit të realizuara nga artistë maqedonas mund t’i gjeni këtu.

Vepër e piktorit maqedonas Ilija Penushliski, frymëzuar nga poezia “Lindje e fjalës” së Aco Shopovit.

Vepër e piktorit maqedonas Ilija Penushliski, frymëzuar nga poezia “Lindja e fjalës” së Aco Shopovit.

 

“E treta lutje e trupit tim” (1974), pikturë e Kiril Efremovit frymëzuar nga poezia e Aco Shopovit me të njejtin titull.

“Lutja e tretë e trupit tim” (1974), pikturë e Kiril Efremovit frymëzuar nga poezia e Aco Shopovit me të njejtin titull.

 

“Druri mbi kodër”, ilustrim nga Petar Gligorovski i librit dhe poezisë së Aco Shopovit me të njejtin titull.

“Druri mbi kodër”, ilustrim nga Petar Gligorovski i librit dhe poezisë së Aco Shopovit me të njejtin titull.

 

Vizatim i Roman Kisjovit (piktor dhe poet bullgar, përkthyes i Aco Shopovit) frymëzuar nga “Lutjet e Shopovit”.

Vizatim i Roman Kisjovit (piktor dhe poet bullgar, përkthyes i Aco Shopovit) frymëzuar nga “Lutjet e Shopovit”.

 

“Gjeth”, grafikë e Zoran Jakimovskit frymëzuar nga poezia e Aco Shopovit me të njejtin titull ( dhuratë e autorit për Jasmina Shopovën)

“Gjeth”, grafikë e Zoran Jakimovskit frymëzuar nga poezia e Aco Shopovit me të njejtin titull ( dhuratë e autorit për Jasmina Shopovën)

“Çerdhe brenda dallgëve”, pikturë e Tatjana Miljovskës frymëzuar nga poezia e Aco Shopovit me të njejtin titull.

“Çerdhe brenda dallgëve”, pikturë e Tatjana Miljovskës frymëzuar nga poezia e Aco Shopovit me të njejtin titull.