Колекција од 12 француски бајки во македонски превод на Ацо Шопов

Posted by | август 10, 2015 | | No Comments

This post is also available in: French Spanish German Russian English Serbian Slovenian Croatian Bosnian Albanian Bulgarian Latvian Polish Czech Hungarian Italian

Колекција од 12 бајки во македонски превод на Ацо Шопов. Формат: минијатура. Издавач: Народна Просвјета, Сараево. Печатено во Печатарски завод Огњен Прица, Загреб.

Колекција од 12 бајки во македонски превод на Ацо Шопов, објавена во 1955 година. Формат: минијатура. Издавач: Народна Просвјета, Сараево. Печатено во Печатарски завод Огњен Прица, Загреб.
Колекцијата ги содржи книгите: Вили, Пепелашка, Златокосата, Сината птица, Убавица во магепсана шума, Русобрадиот, Рике со перче, Палче, Црвенкапа, Мачор в чизми, Убавица и ѕвер, Магарешка кожа.

Leave a Reply