Операта Три за грош или тие чудни приказни за чудното куче Гаврило – превод Ацо Шопов_compressed

Posted by | февруари 14, 2021 | | No Comments

This post is also available in: French Spanish German Russian English Serbian Slovenian Croatian Albanian Bulgarian Latvian Polish Czech Hungarian Italian

Операта Три за грош или тие чудни приказни за чудното куче Гаврило - превод Ацо Шопов_compressed

„Операта Три за грош или тие чудни приказни за чудното куче Гаврило” е детска престава од Јован Максимовиќ (Белград, мај 1960). Во овој PDF докумант се наоѓаат автографот и машинописот на преводот на Ацо Шопов на македонски. Оригиналните документи се во Архивот на МАНУ (Фонд Ацо Шопов, кутија IV, бр 118).