This post is also available in: French Spanish German Russian English Albanian

Јуни 2012, Париз: Саем на поезијата

На 16 јуни 2012 се одржа презентација на книгата Soleil Noir/Schwarze Sonne од Ацо Шопов, на штандот на издавачката куќа PHI од Луксембург на “Саемот на поезијата” во Париз, со учество на поети од  Луксембург, меѓу кои и Ламбер Шлештер, Жан Портант и Карла Лукарели.

Повеќе податоци за оваа книга во препев на Eдуар Моник (на француски) и Ина Јун Брода (на германски) се наоѓаат тука.

Фотогалерија на настанот. За повеќе податоци, кликнете на вињетите. Фотографиите можат да бидат преземени и објавени со задолжителен копирајт © Ацо Шопов – Поезија.