This post is also available in: French Spanish German Russian English Albanian

Награда Ацо Шопов

Наградата Ацо Шопов е највисоко поетско годишно признание што го доделува Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ), за најдобра книга поезија објавена во претходната година. Традиционално се доделува заедно со другите три награди на ДПМ (проза, литература за деца, критика) на 13 февруари, денот на основањето на Друштвото, во 1947 година.

Лауреати