This post is also available in: French Albanian

Слики од еден живот

Oваа просторија на Лирскиот дом на Ацо Шопов нуди преглед на неговите четири децении творечки живот преку коментирани фотографии.

Македонскиот поет Ацо Шопов е роден на 20 декември 1923 год., во Штип, источна Македонија. По долго боледување, почина во Скопје, на 20 април 1982 год.  Краток преглед на неговиот живот можете да најдете во Витрината на неговиот Лирски дом.

work in progress

Фотографиите можат да бидат преземени и објавени со задолжителен копирајт: © Ацо Шопов – Поезија