Ацо Шопов: Песна за црната жена (Песня черной женщины), Скопје, Мисла, 1976

1976-Pesna-na-crnata-zena

Translation in progress

Песна на црната жена е збирка инспирирана од престојот на Ацо Шопов во Сенегал (1971-1975). За неа тој ја доби наградата Браќа Миладоновци, на Струшките вечери на поезијата во 1976 год.