Translation in progress

Наградата Ацо Шопов е највисоко поетско годишно признание што го доделува Друштвото на писателите на Македонија, за најдобра книга поезија објавена во претходната година. Традиционално се доделува заедно со другите 3 награди на ДПМ на 13 февруари на денот на основањето на Друштвото. Лауреати