1976-Pesna-na-crnata-zena

Posted by | January 03, 2015 | | No Comments

Песна на црната жена е збирка инспирирана од престојот на Шопов во Сенегал (1971-1975). За неа тој ја доби наградата Браќа Миладонови, на Струшките вечери на поезијата во 1976 год.

Leave a Reply