galerieСе наоѓате во Галеријата на Лирскиот дом на Ацо Шопов  (1923-1982).

Во неа е изложен избор од портретите на поетот, дела на македонски сликари, скулптори и карикатуристи, меѓу кои Лазар Личеноски, Димитар Кондовски, Танас Луловски, Васил Василев, Боро Митриќески и Василије Поповиќ – Цицо.

Портретите можете да ги видите тука.

Во Галеријата на Лирскиот дом е изложен и избор од уметнички дела инспирирани од поезијата на Ацо Шопов.