Ролан Кајзње, директор на издавачката куќа PHI од Луксембург, и Јасмина Шопова, ќерка и преведувачна Ацо Шопов.
3 мај 2012 год. МАНУ, промоција на Црно сонце од Ацо Шопов на германски и француски (Soleil noir – Schwarze Sonne, Luxembourg, PHI) и на шпански (Sol Negro Buenos Aires, Leviatán), по повод комеморацијата на 30 годишнината од смртта на Шопов.
© Ацо Шопов – Поезија
Кликнете на фотографијата за да ја видите во поголем формат.
Вратете се на страницата на настанот